Nincs utánfutó Knott nélkül!
Minden alkatrész egy kézből.

Autóflex-KNOTT gyakornok a Szakma Sztár Fesztivál dobogóján

3-ik helyezést ért el Nagy Zsombor, az Autóflex-KNOTT egyik gyakornoka a Szakma Sztár Fesztiválon. A szép helyezéshez ezúton is gratulálunk Zsombornak, aki nálunk tölti szakmai gyakorlatát és a tanulmányai befejezése után is tovább erősíti a csapatunkat. Külön gratulálunk felkészítőinek, az Autóflex-KNOTT Kft. részéről Fabók Gábornak, a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum részéről pedig Borsodi Istvánnak!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal, 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont F és G pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. A fesztivál keretében 65 szakma 18 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. Bács-Kiskun Vármegyéből 14 diák ért el dobogós helyezést, közülük 10-en kecskemétiek. Ez is mutatja, hogy Kecskemét és térsége magas színvonalon képezi a jövő szakembereit.

 

Nagy Zsombor a dobogón

A versenyzők komoly feladatok teljesítésével bizonyíthatták rátermettségüket. A szakmai versenyen szerezte meg Nagy Zsombor az előkelő 3-ik helyet. Ennek apropóján kérdeztük Zsombort és felkészítőjét, Fabók Gábort.

 

Interjú Nagy Zsomborral

Autóflex-KNOTT:Hogyan élted meg a versenyt a felkészüléstől kezdve az ünnepélyes eredményhirdetésig?

N.Zs.: Úgy éltem meg a versenyt az elejétől a végéig, hogy motivált voltam.

Autóflex-KNOTT: Hogy érezted magad, mi a véleményed az Autóflex-KNOTT-nál elvégzett szakmai gyakorlatról?

N.Zs.: Jól éreztem magam az Autoflexnél, megtaláltam, ami érdekelt, inspirált és persze a jó baráti kört is. A véleményem az, hogy az Autoflexnél meg lehet tanulni az önálló munkavégzést.

Autóflex-KNOTT: Milyen érvek miatt döntöttél úgy, hogy folytatod a munkát a cégünknél?

N.Zs.: Amiatt maradok a cégnél, mert sokfajta pogramnyelvű gép található meg, illetve a továbbtanulás miatt is.

Autóflex-KNOTT: Mit üzennél azoknak a diákoknak, akik szakmai gyakorlati helyszín választás előtt állnak?

N.Zs.: Mindenki találja meg azt, amivel szeretne foglalkozni és legyen benne a legjobb.

Interjú Fabók Gáborral

Autóflex-KNOTT: Mi motivál abban, hogy segíts a diákoknak?

F.G.: Pályafutásom alatt végig hozzátartozott a munkámhoz az új kollégák betanítása a gépek kezelésére, beállítására, vagy akár programozására. Az Autóflexnél hozzávetőleg 10 éve foglalkozunk szerszámkészítő, gépi forgácsoló, cnc programozó tanulókkal. Engem az motivál, ha fel tudom kelteni az érdeklődést (mert sokszor arra is szükség van) és később látom bennük is a motivációt, és a fejlődést.

Autóflex-KNOTT: Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy dobogós helyezést ért el az általad mentorált diák?

F.G.: Baji András, Gál Csaba és Nagy Attila kollégáimmal együtt közösen foglalkoztunk a tanulókkal. A szerszám üzemben alapvető a csapatmunka, és a tanulókkal együtt értem ez esetben a csapatot. Természetesen mindannyian büszkék vagyunk Zsomborra! Személyesen én is ezt éreztem, mikor megtudtam a harmadik helyezését.

Autóflex-KNOTT: Hogyan látod a fiatal kollégák helyzetét és jövőképét az Autóflex-KNOTT-nál?

F.G.: Az Autóflexnél nagy hangsúlyt kap a fiatal generáció szerepe. A cévezetés, a középvezetés, a logisztika, kereskedelem, konstrukció, de mondhatom, hogy a cég teljes keresztmetszetében elindult a generációváltás. Természetesen a fiataloknak nagy szerepük lesz ebben a folyamatban.

Autóflex-KNOTT: Mit üzennél a leendő pályakezdő kollégáknak?

F.G.: A fiatal kollégáknak azt üzenem, pályakezdésnél a legfontosabb szempont, hogy annál a cégnél dolgozzanak, ahol az új technológiák, modern gépek, berendezések, informatikai és szoftveres háttér rendelkezésre áll. Ehhez kapcsolódik egy fiatalos csapat. Az ő kezükben van a lehetőség ennek a háttérnek a kiaknázására. És üzenem még, hogy a legjobb helyen vannak, az Autóflex pont ez a cég.

A jövő szakemberei

Cégünk, az Autóflex-KNOTT Kft., mint a térség egyik jelentős ipari szereplője, örömmel vesz részt a duális szakképzésben. Jelenleg 6 tehetséges diák végzi nálunk a szakmai gyakorlatát. Külön öröm, hogy mind az 5 végzős hallgatónk cégünknél folytatja a munkát. Ezúton is köszöntjük régi-új kollégáinkat és sok sikert kívánunk!

Pál András Ádám cnc programozó (végzős)
Burka Tamás Sándor cnc programozó (végzős)
Durányik Dominik cnc programozó (végzős)
Nagy Zsombor cnc programozó (végzős)
Oláh Ferenc szerszámkészítő (végzős)
Zsitva Attila gépésztechnikus (jövőre végez)

Karrier az Autóflex-KNOTT Kft-nél

Cégünk nem csak a szakmai képzésben vesz részt, hanem folyamatosan kínál teljes munkaidős pozíciókat. Amennyiben érdeklik aktuális állasajánlataink, kattintson ide!

 

 

Forrás:

https://www.kkando.hu/hirek/szakma-sztar-fesztival-2024

https://hiros.hu/iden-is-a-szakma-sztarjai-varmegyenk-diakjai/

https://hiros.hu/a-szakma-sztar-dontoseit-koszontotte-a-kecskemeti-szakkepzesi-centrum/